Arbeidsvoorwaarden Hanze

Bijna 4000 collega’s
Je krijgt bijna 4000 supercollega’s cadeau! Collega’s die net als jij de wereld mooier, gezonder en duurzamer willen maken. En collega’s waarmee jij het verschil maakt voor onze ruim 30.000 studenten.
Leven lang ontwikkelen
We zijn niet voor niets een hogeschool dus je kunt je bij ons leven lang ontwikkelen. Onze PL academy faciliteert en ondersteunt hierin. Je hebt de keus uit honderden opleidingen en cursussen. En we bieden je volop mogelijkheden om door te groeien of te switchen. Ook kun je bij ons terecht voor verschillende masteropleidingen en het behalen van je onderwijsbevoegdheid (BDB)
Werk-privé balans
In overleg met je leidinggevende kijk je naar een goede balans tussen werk en privé als het gaat om je werkdagen, werktijden en het aantal uren dat je wilt werken in een week.
Inwerkperiode en begeleiding
Speciaal voor onze docent-onderzoekers hebben we een ‘Klaar voor de start’ programma en krijg je een buddy toegewezen. Daarnaast is er een 20% taakreductie voor startende docenten voor inwerken en ontwikkeling.
Verlof
We bieden een ruime verlofregeling met maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast bieden we betaald ouderschapsverlof (75%)
Salaris en uitkeringen
Je functie bepaalt je salarisschaal. Je ontvangt naast je bruto jaarsalaris 8% vakantiegeld in mei en in december een vaste eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris.
Thuiswerken
Bij indiensttreding (dienstverband met een omvang van 0,4 fte of meer), ontvang je een laptop met toebehoren. Daarnaast ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 2,35 netto per thuiswerkdag en een internetvergoeding van max. € 15,- naar rato van je dienstverband. Thuiswerkmiddelen nodig? Dat regelen we voor je.
Reiskosten
De Hanzehogeschool promoot duurzaam (openbaar) vervoer. Reis je met openbaar vervoer dan ontvang je € 0,23 per kilometer. Kom je met eigen vervoer dan ontvang je € 0,06 per kilometer. Kom je met de auto? Dan zijn er voor medewerkers die meer dan 10 km van de Hanzehogeschool (Zernikecampus) wonen parkeerplaatsen beschikbaar.
Fietsregeling
Vitaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor ons. We bieden daarom een mooie fietsregeling waarmee je fiscaal voordelig een fiets kan aanschaffen. Je mag 1x per 5 jaar tot € 2.000,- een fiets, inclusief accessoires en eventuele fietsverzekering (fietspakket) aanschaffen waarover je fiscaal voordeel hebt. Het fietspakket kun je uitruilen met je vakantie- en/of eindejaarsuitkering.
Fiscale uitruil
Deelname aan de Fiscale Regeling Reiskosten kan veel voordeel opleveren. De hoogte van het voordeel varieert per medewerker, maar kan oplopen van enkele tientjes tot honderden euro’s netto. Het exacte voordeel is afhankelijk van een aantal factoren, zoals reisafstand, aantal reisdagen en de hoogte van je reiskostenvergoeding (woon-werkvergoeding en/of dienstreizenvergoeding). De fiscale regeling geldt via uitruil met de eindejaarsuitkering.
Duurzame inzetbaarheid
Je hebt bij een fulltime dienstverband jaarlijks recht op 45 duurzame inzetbaarheids-uren (DI-uren). Werk je parttime dan is dit recht naar rato van de omvang van je dienstverband.
Verzekeringen en Pensioen
Je kunt gebruik maken van de collectieve zorgverzekering die we hebben afgesloten met Menzis en Zilveren Kruis / Achmea. Daarnaast ontvang je een compensatievergoeding (vanuit cao) van € 25,- per maand naar rato van je dienstverband. Kom je bij ons in dienst, dan val je onder de pensioenregeling (ouderdomspensioen en partnerpensioen) van het ABP. De Hanzehogeschool Groningen betaalt 70% van de premie. Kijk voor meer informatie over de pensioenregeling op de website van ABP.
Sporten
Je kan vanaf een paar tientjes per jaar sporten bij de sportvereniging van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (SPR). Er is een enorme variëteit aan sporten. Denk bijvoorbeeld aan badminton, fitness, spinnen, schaatsen, zwemmen en het populaire bommen (bewegen op muziek). Daarnaast worden er jaarlijks cursussen en evenementen georganiseerd, zoals tennis- en volleybalwedstrijden.